in ,

Toolbox House by YYAA

toolbox-house-by-yyaa

Location: Osaka-shi, Osaka, Japan

Principal Use: Residence, Office

Architectural Design: Yoshihiro Yamamoto, Kaori Mihashi / YYAA

Structural Design: Yoshihiro Yamamoto, Kaori Mihashi / YYAA

Facility Design: Yoshihiro Yamamoto, Kaori Mihashi / YYAA

Construction: Aoyama Construction Company Co., Ltd.

Photos: Yohei Sasakura 

Structure: W

Number of Stories: 1

Max Height: 4.428

Design Period: 18/01/2018 29/10/2019

Construction Period: 29/10/2019 05/02/2021

Site Area: 144.51

Building Area: 93.47

Floor Area: 1F 90.09

Total: 90.09

Material Roof: Galvanized Steel Sheet

External walls: Galvanized Steel Sheet

Ceiling: Polyurethane Paint

Walls: Polyurethane Paint, Plywood, Tile

Floor: Oak flooring, Cedar flooring, Mortar, Tatami, Cork, Vinyl floor tile

Yoshihiro Yamamoto

Born in Nara, Japan

BE, Osaka Prefecture University

BE, Kyoto Institute of technology

Compas Architects. Co.ltd.

Established YYAA

Part-time lecturer at Kobe Shoin Woman’s University

Won the JACK Renovation Contest

Won the House Renovation Contest 2nd Prize

Won the Good Design Award

Won the Sanwacompany Design Competition 1st Prize

Won the LIXIL x Houzz Contest Jury’s Special Award

Won the Nagoya Mozaic Co. Design Award

Won the Nagoya Mozaic Co. Design Award 3rd Prize

Won the NISC Design Contest Housing Category Award

Won the House Renovation Contest

Japanese First Class Architect

Office Profile

YYAA (Yoshihiro Yamamoto Architects Atelier Co., Ltd.)

Osaka Office: 14-6-302 Ishigatsuji-cho , Tennoji-ku , Osakacity , Japan 543-0031

E-mail: [email protected]

Tel: 081-(0)6-6771-9039

Twitter https://twitter.com/yyaainfo

Facebook https://www.facebook.com/yyaajp

Instagram https://instagram.com/yyaajp

Pinterest https://www.pinterest.jp/yyaa0419/

“In the downtown area of Osaka City, many projects are underway to rebuild small old wooden houses into high-rise condominiums. Cities are becoming safer and more efficient, but more inorganic and homogeneous. The client couple and his mother lived in a wooden building where the office, warehouse, and residence coexist, where they have long run a cosmetics company.

However, the patchwork building had many structural and insulation problems and was not a comfortable place to live in old age, so they decided to demolish it and build a new one.

We discussed the volume of each space and how to connect and separate them many times and designed a one-story house that is compact and easy to use as a toolbox, with an elongated floor plan that fits an elongated site. It was covered with a simple triangular steel roof and several skylights were opened to allow light to enter between the buildings.

By extending the roof and firewall towards the road, we improve the visibility of the office and make the entrance a semi-outdoor multipurpose space for unloading, meetings, and machine maintenance. The elongated floor plan is divided into a public space on the east side and an office on the west side, each connected to the dining kitchen.

The simple kitchen made of plywood is large enough to work with family and friends, and the dining area faces a small garden on the north side. The mother’s room is located close to the sanitary, and she can live a little distance from the couple.

The new home for families, who have a good understanding of the lifestyle that suits them, has once again become a vitality building, like weeds sprout from asphalt crevices. In the middle of the city, a grounded dwelling may be more luxurious than a condominium.”

What do you think?

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0
the-mushroom-(a-wood-house-in-the-forest)-by-zjjz

The Mushroom (A Wood House in the Forest) by ZJJZ

30-mountain/chalet-living-room-ideas-(photos)

30 Mountain/Chalet Living Room Ideas (Photos)